We Are Still Here

we-are-still-here_poster

Ny spökfilm från 2015 så splitterny. Ett par försöker bearbeta sin sons bortgång och flyttar in i ett nytt hus vid en avsides landsbygd. Dock så verkar inte lugnet infinna sig för husdemoner dyker upp istället. Men vad och vilka är dem? Hyfsat bra men med välbekanta misstag.

Handling Imdb: ”In the cold, wintery fields of New England, a lonely old house wakes up every thirty years – and demands a sacrifice.”

En stämningsfull spökfilm med stor potential. Men visst är det synd när dagens filmer förstörs av onödigt mycket cgi? Vissa scener är bra då vanliga personer i specialsmink används som spöken. Andra scener är sämre då man lagt på för mycket cgi så att det får en orealistisk touch. Realismen, och därmed också skräcken, försvinner vid för mycket visande av spöken samt när man lägger på för mycket cgi. Ett välbekant misstag som dagens skräck fastnar vid. Jag har nämnt det förut men måste nämna det igen.. I don’t like it! Skärp er och dra ner på cgi:n please! Så jag slipper ta upp det.

Förutom det så är historien bra, spännande och gör en nyfiken. Skådisarna gör ett fint jobb. Allt ser bra ut, förutom cgi:n. Härligt mystiskt hus. Intressant bakgrundshistoria, som dock fick mer kött på benen i eftertexterna så håll utkik där för annars missar ni en del. Denna film kunde varit en fullpoängare men ja, ni vet vad som är felet. Förutom nackdelen jag nämnt så har filmen stor potential och är en av de bättre nya skräckfilmer jag sett ändå. Så sevärd är den helt klart.

Något för dig som gillar spöken, mystiska gamla hus och galen småstadsbefolkning 😉

3,5 spöken av 5

We-Are-Still-Here-2

We-Are-Still-Here-03

we-are-still-here-image-2

We-Are-Still-Here-01

we-are-still-here-

We-Are-Still-Here-Featured

2 svar till “We Are Still Here”

  1. Helt ok film den hade en skön stämning och det vintriga landskapet förstärkte stämningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: