Professor Frans – Necronomicon i Upsala av Mohamed Omar & Rickard Fornstedt

necronomicon-i-upsala

En grafisk novell om Frans Stenberg, professor i egyptologi, och hans sidekick, Star Wars-nörden Henning, som löser en mordgåta i Uppsala. Händelsen leder fram till ett mörkt Lovecraftianskt sällskap. Vem dör, vem lever och vem rymmer? Vad är den stora sanningen kring sällskapet?

Det är en klart kul idé kring en historia och början på en god följetong 🙂 Jag tycker om karaktären Frans och hans nördiga Starwars-vän Henning. Verkar vara coola killar i många benämningar. Problemet jag har med storyn är att man blandar i så många olika referenser till Sherlock Holmes, Lovecraft och teorierna kring ”Det fjärde riket”. Känns som att historien förlorar sig i alla referenser och tappar kollen på det egna. En bättre idé hade varit att låta Frans och Henning vara mer sig själva samt att döpa ställen runtom till mer egna namn utan att skriva t.ex. ”Ulleråkers sjukhus Arkhamavdelning” för det blir för direkt hänvisning.

Utöver sådana detaljer är grundidén en god början på något nytt och intressant och jag är nyfiken på hur berättelsen kommer fortsätta. Så länge man utvecklar det till en mer egen historia med mindre direkta referenser så är jag ombord. En helt okej grafisk lovecraftian novell skulle jag säga. Men jag vet att ni kan bättre! 😉 Från 2014.

3 fezer av 5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: