The Gift

the-gift

En gammal klasskamrat försöker bli vän och ger skumma presenter. Frågan är vad han egentligen är ute efter & om alla verkligen är den dem utger sig för att vara. En riktigt trevlig skräckfilm från 2015.

Handling Imdb: ”A young married couple’s lives are thrown into a harrowing tailspin when an acquaintance from the husband’s past brings mysterious gifts and a horrifying secret to light after more than 20 years. ”

En psykologisk thriller/skräck-film skulle jag kalla detta. Regisserad av Joel Edgerton som också spelar huvudrollen som klasskamraten Gordo. Och det är superbt. En god lagom upptrappande spänning som tar intressanta otippade vändningar, en del mindre bra och en del mer bra, beroende på vad för smak man har. Välskrivet manus om vikten att göra bot för sina synder. Ypperligt bra skådisar, bra manus, intressant bakgrundshistoria och allt är snyggt.

Det jag hade velat ändra på är att bakgrundshistorien skulle vara något mer mäktig (som i mer hemsk) och att Jason Bateman skulle göra sin roll som Simon mer hård. Detta för att göra historien mer realistisk och fyllig. Men jag kan inte klaga för mycket för det är en go skräckthriller faktiskt. Med en betoning på lagom. Inga overkills sker här utan allt är rätt lagom. Jag gillar den psykologiska skräcken som ligger och bubblar precis under ytan och som tittar upp då & då på ett trovärdigt sätt. Den psykologiska aspekten ger kryddan till filmen. Och filmen är som en go mjuk pepparkaka ihop med en härlig chokladig glögg en söndagseftermiddag för att använda min speciella symbolik igen 😉

Något för dig som gillar psykologisk skräck, mysskräck och udda karaktärer. Kan helt klart rekommendera den.

3,5 presenter av 5

gi

dinner

gift

62159

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: