Dark Was The Night

dark-was-the-night-

En ondska har vaknat i skogen och ingen går säker. Varelsen i fråga är en wendigo. Och det är synd att filmen använder sig av cgi. En knappt ok film jag inte ser om tyvärr.

Handling Imdb: ”An evil is unleashed in a small town when a logging company sets up shop in the neighboring woods.”

Filmen börjar med en underbart fin stämning: kuslig, blå i färgen och berörande. Bra spänningsuppbyggnad samt små historier kring wendigon och stadens involverande med den. Skådisarna gör ett fint jobb, allihop. Något långsamt tempo emellanåt. Bra sminkeffekter när man enbart får se varelsens hovar/fötter. Riktigt bra gjort. Och där skulle deras effekt-visande slutat för mot slutet när hela varelsen visas blir besvikelsen total. Cgi om än detaljerad så är den ändå grymt otillräcklig. Full cgi-varelse i en vanlig kyrka och den ser inte ut som en wendigo ska se ut med hjorthorn. Nej, en vanlig monstervarelse med hovar är det vi får. Och som sagt detaljerad cgi men det ser inte bra ut och matchar inte filmens blåa, fina stämning i övrigt. Sedan att filmen avslutas på ett väldigt hollywood-action-sätt gjorde mig också hemskt besviken. Hade dem hållt sig till att enbart visa monsterfötter så hade filmen varit av god kvalité, om man också tar bort hollywoodslutet. Det hade då varit en stillsam thrillerskräckis i skogen med wendigon och relationerna mellan stadsfolket i fokus. Så ja, inte min typ av film pga slutet tyvärr. Det övriga med wendigo-myten nämns inte heller så mycket, just detta med kannibalism med mera. Kan inte rekommendera denna, se något annat, kanske Dog Soldiers även om det behandlar varulvar men ja, en typ av hårig best iaf 😉

Stämningsfull men otillräcklig. Från 2014.

2 wendigos av 5

darkw

daw

darkwas

Dark_was_the_nigh

4 svar till “Dark Was The Night”

  1. harkaiden Says:

    Talangfull skådespelare i huvudrollen, åtminstone. Synd.

  2. Jamen denna lilla rackare gillade jag ju också bitvis! Bäst i början…förstås. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: