Regression

regression-2015

Emma Watson i ny skräckfilm, 2015, med psykologiska inslag. Man misstänker en satanisk sekt när en våldtäkt utreds. Regressionsterapi används för att ta reda på mer. Bit för bit avslöjas den mörka sanningen.

Handling Imdb: ”A detective and a psychoanalyst uncover evidence of a satanic cult while investigating the rape of a young woman.”

En bra produktion och en intressant historia. Ethan Hawke spelar en polis som blir alltför involverad i ett våldtäktsfall och han gör det mycket bra. Emma Watson spelar den lidande unga kvinnan som blivit våldtagen och gör rollen väldigt bra. David Thewlis spelar bra som psykologen som utreder via regressionsterapi. Historien lutar åt att en satanisk sekt varit inblandad i misshandeln och våldtäkten. Men så vänder det och tar en annan riktning. Och det är lite där historien tappar mig lite. Det är en intressant vändning med mycket realistisk psykologi och filosofi bakom. Och jag kan köpa konceptet. Men det blir mer en dramafilm utav det och slutar vara skräckfilm. Och det väckte en annan tanke: när slutade skräckfilm vara monster & Michael Myers-mördare? Vi går djupare in i psyket nu. Vad som driver en mördare och utvecklar beteendet hos en sådan. Och nog är jag mycket för psykologisk skräck också men när man förlorar inslagen av monster, ondskan i olika former eller både och, så förlorar man lite elementet av skräck. Om man enbart fokuserar på det psykologiska, utan tillägget av monster eller någon form av ondskefullt handlande alltså. Det blir då ett drama. Så denna film börjar som en skräckfilm, en bra skräckfilm, men slutar som ett drama, ett ok drama.

Så ja, bra produktion, bra skådisar, tänkvärt manus men splittrad historia som inte riktigt vet vart den är på väg förrän framåt slutet. Och det är synd på något som skulle ha blivit en schysst mörk skräckis om en satanisk sekt. Den är ändå sevärd dock, för dig som är ute efter ett mörkare drama mer än en ren skräckfilm.

3 satanister av 5

jg

regression4

regression-still-two

ew

 

 

 

2 svar till “Regression”

  1. harkaiden Says:

    Sekter är ju ett mysigt tema och storyn tycks intressant. Om inte annat kan det mycket väl bli en titt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: