The Boy

286527

En dock-skräckis från 2016! En ny barnvakt anlitas i tron om att hon ska ta hand om en pojke. Verkligheten visar dock ( 😉 ) att det är en docka i pojkstorlek istället och omständigheter tyder på att dockan lever trots allt.. eller?

Handling Imdb: ”An American nanny is shocked that her new English family’s boy is actually a life-sized doll. After she violates a list of strict rules, disturbing events make her believe that the doll is really alive. ”

Bra produktion, en intressant historia som börjar bra men som resulterar i något annat mer trovärdigt och därav mer.. tråkigt på ett sätt men annorlunda på ett annat sätt. Bra skådisar, kusliga miljöer och elektrifierande bra spänning.

Jag som har en fascination för dockor satt och hoppades på att dockan skulle röra sig så det inte blev som i ”Annabelle” där dockan bara sitter i olika hörn och är tråkig. Men dockan i ”The Boy” rör sig, dock inte när man ser alltid men den rör sig. Så något bra var det med det. Och den har en röst, också annorlunda. Dockan skulle skötas med hjälp av instruktioner, kul grej. Och föräldrarna åker för att få en vilostund från den krävande sonen, också intressant. Och nog är sonen/dockan en krävande och udda personlighet så den karaktären håller en spänd heela filmen igenom. Men jag hade hoppats på mer agerande i dock-form á la ”Child’s Play Chuckie” fast mer seriös. (Så pass seriös man nu kan bli med en agerande docka, men ni vet hur jag menar 😉 ) Så delvis nöjd och delvis missnöjd är jag med filmen. Dem valde en mer trovärdig slutsats och jag ville se en mer extraordinär sådan. Man kan inte få allt.

I stort är det ändå en sevärd och bra skräckfilm som sannerligen kan skrämmas mycket. Något för dig som gillar dockor i skräck-sammanhang samt stämningsfull spänning i kusliga miljöer, enjoy 🙂

3,5 dockor av 5

dock

dollbed

the-boy-movie

the-boy-lauren

TheBoy-

gif

2 svar till “The Boy”

  1. harkaiden Says:

    Något de definitivt har lyckats med är dockdesignen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: