Ratter

rat

Stalker-skräckis från 2015. Emma får sina teknikprylar hackade och skumma paket vid dörren samt att hon känner att hon inte alltid är ensam i lägenheten. Vem är stalkern och vad vill han?

Handling Imdb: ”Emma, a graduate student living alone in NYC, is being watched by a stalker who hacks into the technology that surrounds her – laptop, cell phone, and other web connected devices. This obsession continues to grow as the hacker records Emma’s most intimate moments. When the thrill of watching isn’t enough, the situation escalates to a dangerous and terrifying level.

En thrillerskräckis om hur farligt det kan vara att ha teknologiska kommunikationsmedel såsom laptop, smartphone m.m. med inbyggda kameror, byggda för oss att se andra men som också inbjuder folk att se oss. Stalkers med hacker-färdigheter kan lätt få tillgång till vår mest privata värld och titta på oss likt en hel reality-show. Skrämmande scenario och verklighet ja. Men passar det som skräckfilm? Sällan.

Det är filmat med skakande handkamera såklart och visar Emma duschandes, rakandes, målandes tånaglar, dansandes, sovandes samt mer privata oanständigheter. Tar ett tag i filmen innan det faktiskt händer något. Allt är hemskt förutsägbart. Utan att vara intressant. Visst, läskigt framåt slutet när stalkern dyker upp på riktigt och visar sig. Men det är ingen intressant skräckfilm. Känns mer som en varnande dokumentär för ungdomar om faran med bevakande medier. Hade passat bättre som kortfilm i dokumentär-syfte. Men som skräckfilm är det platt, ointressant, tråkigt skådespel, utan djup och dåligt slut.  Tyvärr en helsågning igen, här av den värre sorten. Men inte misströsta, bättre filmer kommer i veckan! 🙂

1 webcam av 5

Ratter_

ratte

ratter__2015

rtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: