Backtrack

bt

Spök-thriller/skräck från 2015. Psykologen Peter blir förskräckt när han får reda på en hemsk hemlighet om sina patienter, dem har alla en förfärlig sak gemensamt. Peter börjar i och med detta minnas traumatiska händelser i sitt eget förflutna och allt verkar ha ett samband med hans patienter. Vad har hänt och vilka är dem?

Handling Imdb: ”Psychologist Peter Bower’s life is thrown into turmoil when he discovers a strange secret about his patients. Risking his own sanity, Peter delves into his past to uncover a terrifying secret which only he can put right.”

Adrien Brody gör en stark rollprestation som den förkrossade psykologen med brustna minnen. Sam Neill skiner dock starkast i sin roll som Peters självsäkra psykolog och fixar verkligen skägg-looken också 😀 Spännande manus med många olika vändor som gör att man inte riktigt anar vad som komma skall. Att inte riktigt veta gör det desto mer spännande. Jag är nöjd med spänningen, manuset och upplösningen. Allt flyter på bra. Bra produktion, bra skådisar, bra manus. En och annan halvbra cgi men det fungerar ändå i sammanhanget. Filmen lutar nog mer mot thriller med skräckinslag än en skräckfilm med thrillerinslag men funkar alldeles utmärkt ändå.

Nackdelar då? Cgi:n kunde vara bättre. Det är allt jag har att säga där! Därav kan ni lita på att det är en bra film. Det är ingen ”När lammen tystnar” men ändå en mycket sevärd thrillerskräckis för dig som gillar spöken, psykologisk skräck och tåg 🙂

3,5 psykologer av 5

bt2

Photo: Mark Rogers 2014

backtrack-4

backtrack-s

backtracks

backtrack__2015_

Backtrack-10

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: