The Darkness

The_Darkness_poster

Övernaturlig skräckis från 2016. Familjesemestern till Grand Canyon tar inte bara med sig roliga minnen hem men också ett uråldrigt övernaturligt väsen som inte visar sig vara av vänlig art. Kommer dem att kunna besegra ondskan eller ej?

Handling Imdb: ”A family returns from a Grand Canyon vacation, haunted by an ancient supernatural entity they unknowingly awakened and engages them in a fight for their survival.”

Bra producerat, välförklarad bakgrundshistoria om Amerikas urbefolknings kultur: indianer och de övernaturliga väsen som omringar dem. Bra skådisar också. Kevin Bacon, Lucy Fry & Paul Reiser skiner mest enligt mig. David Mazouz, spelar den autistiske sonen Michael som tar med ondskan hem, gör rollen ok men för slätstruken. Detta är samma skådis som spelar unga Bruce Wayne i nya ”Gotham”-serien, han gör en bättre Bruce än en autistisk Michael tyvärr men skådisen verkar fortfarande inte hittat sin stil än i och med att han är så ung fortfarande. Så tid finns för utveckling. Än så länge är han en bara knappt ok skådis. Sedan så är begreppet Autism något man har med mer & mer i film och tv-serier just nu att det inte längre blir en intressant grej, det blir tjatigt tyvärr. Det blir nästan parodi-aktigt, och det är inte ok.

Däremot spelas dottern Stephanie mycket bra av Lucy Fry. Dottern har ätstörningar och det är ett desto mindre uttjatat ämne i film, för mig iaf, så det var desto mer intressant att följa den problematiken. Kevin Bacon gör ett briljant jobb som en bekymrad fader och tar också med lite humor till filmen emellanåt. Scenerna med det vuxna sällskapet på semestern är riktigt roliga faktiskt, skådisarnas kemi är på topp och ger filmen extra krydda. Återigen halvbra cgi då, men filmen bär ändå upp en god spännings-känsla.

Måste säga att jag inte helt förstår det låga betyget på Imdb för detta är en riktigt njutbar skräckis, både spännande & välskriven med bra skådisar. Jag kan rekommendera den till er som gillar Indianer & övernaturligt. Enjoy!

3,5 demoner av 5 (Jag vet, mycket 3,5:or just nu men det har helt enkelt varit många filmer nu som är bra men inte tillräckligt bra, mer varierande betyg kommer framöver 😉 )

td3

darkness

td2

td

darit

2 svar till “The Darkness”

  1. Japp, den var allt lite saggig i mittpartiet. Lite fattigmans-poltergeist. Men…man kan inte tycka illa om en ganska stabil Kevin Bacon… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: