Wer

wer

Varulv-skräckis från 2013. En advokat tror att hennes klient är oskyldig till morden han anklagas för. Men vid närmare utredning märker hon att han inte är den hon trodde, han är något mycket farligare..

Handling Imdb: ”A defense attorney begins to suspect that there might be more to her client, who is charged with the murders of a vacationing family, than meets the eye.”

Den här filmen tog mig med storm faktiskt. Givetvis för att, ja, mitt favorit-tema ingår: varulvar 😉 Men också för att dem här lyckats göra en realistisk tolkning av hur en varulv skulle kunna vara här och nu, idag. En man anklagas för att ha mördat en familj i skogen. Och när man väl får se honom, rätt tidigt i filmen, så har vi en lång och hårig man som mycket sannolikt skulle kunna vara en modern varulv. Skickligt också att man inte visar honom i helhet direkt utan att man får se lite av hans ansikte bit för bit ju mer historien fortskrider. Det ger en härlig spänning och mystik kring mannen som gör att man måste se resten! Det är även intressant att mannens sjukdom, vilken har ärvts i familjen, har symptom som skulle kunna vara tidiga tecken i en varulvs utveckling.

Lysande skådisar, främst varulvsmannen Talan som spelas av Brian Scott O’Connor som inte varit med i någon annan film heller. Hans anonymitet och naturlighet gör att han blir lysande i rollen som den moderna varulvsmannen. A.J. Cook är strålande som empatiska advokaten Kate. Och Simon Quarterman gör en kryddig biroll som transformerande Gavin, håll utkik efter vad jag menar där 😉

Välskrivet manus som gör att jag vill jubla högt! Faktiskt samma skribent som till skräckfilmen ”The Boy” som också jag gillade en hel del 🙂 Och CGI:n är precis lagom och sätter pricken över i:et i alla mäktiga action-scener. Som till exempel när Talan faller från en hög byggnad men landar i krigs-pose på fötter. Och när han går från att springa på två ben till att trappa upp i fyrbent rapidfart 😀 Ingen hög budget men det är just det som ger filmen en kvalitativ realistisk känsla som sagt. Det plus bra skådisar som inte är alltför kända.

Det enda negativa är att slutet kanske lämnar lite för mycket åt fantasin, för jag ville veta ÄNNU mer 😀 Men ändå riktigt superbra trots det. Finns även en del splatter här så ni är förberedda på det 😉 Det ger rätt look också av att dem filmar allt i Rumänien 😉

En realistisk varulvsfilm med dokumentär- och deckarkänsla för dig som gillar varulvar och realism 🙂 Kan varmhjärtat rekommendera den!

5 varulvar av 5

wer_pic

wer-2240735

wer 1

weer

were

werr

10 svar till “Wer”

 1. Skägget Says:

  Tack för tipset, det var en schysst rulle. Gillar att det var lite nytänk och annan infallsvinkel på varulvsmyten.

 2. Helt rätt! Hahaha.
  Den här lilla finingen gillade jag också. Mycket. 🙂

 3. Kul att du gillade den – bra film.

 4. Alla tycker vi olika ibland ja 🙂 Håller inte med i din analys dock 🙂 Tyckte både manus och effekter var lysande samt fantastiskt skådespeleri 🙂

 5. Nu har jag äntligen sett Wer och jag måste säga att det är en bra film. Gillar manuset och en stor del av skådespeleriet, framförallt Vik Sahay (men jag gillar honom nog i allt jag har sett med honom 🙂 ) Och så älskar jag musiken: passar bra till filmen och ligger helt i min smak.

  Jag håller nog i stort sätt med din analys av filmen, med ett undantag… personaget av Gavin tyckte jag inte alls om. Finns något med honom som stryker mig mothårs, helt enkelt.

  ——— SPOILER ———

  I sista fajten mellan Gavin och Talan hoppades jag faktiskt att Talan skulle vinna 😛 Tyckte även att hans transformation (den långsama mentala, menar jag då) kändes för konstmässigt.

  En annan minus för mig är att jag inte är ett fan av handheld/found footage typ av filmande. Så det förstörde stämningen lite för mig till och från. Men annars mycket nöjd med filmen. Hade kanske gillat den ännu mer om mina förväntningar inte hade varit så höga 😀

  • Sorry om jag trissade upp dina förväntningar 😀 😉

   Jag tyckte Gavin var en lite kul karaktär men ja, hans utseende var lite väl mycket och jag höll alltid på Talan 😀 Found footage-grejen ogillar jag också men den störde mig inte så mycket just här, historien glänste över det för mig 🙂 Musiken är fin, absolut. Vik är cool också. Det som gjorde filmen för mig var just Talan och hans långsamma utveckling till den varulvslika varelsen han blev samt den mörka verkliga tonen i det hela och historien bakom hans ”sjukdom”. Kul att du gillade den i stort iaf! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: