Halloweenspecial Del 3 – Skräcklitteratur!

old-books

I del 3 tänkte jag tipsa er om bra skräcklitteratur! 🙂 Så det blir fler listor nu! Ni kan söka på titlarna, filmer som böcker, i min blogg så kan ni se om jag skrivit recension om boken/filmen i fråga. Det är dock för mycket titlar att jag hinner skriva något om dem här. Något jag ska göra som guidar er är att sätta in dem i teman dock 😉 Så att ni har ett hum om vad det är för böcker! Då börjar vi, bring on the literary horror!

6 Skräckböcker av Svenska Författare ni inte får missa

 1. ”Vätten” av Mikael Strömberg (2011)
 2. ”Vackra Kyrkor jag besökt – och de fruktansvärda väsen jag där mött” av Johannes Pinter (2014)
 3. ”Huset” av Jens Daniel Burman (2015)
 4. ”Barnflickan” av Hanna von Corswant (2011)
 5. ”Kalldrag” av Markus Sköld (2016)
 6. ”Djävulens Pentagram” av Björn B. Jakobsson (2014) 

27658429

5 Stilrena Skräckklassiker

 • ”Dracula” av Bram Stoker (1897)
 • ”Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde” av Robert Louis Stevenson (1886)
 • ”Frankenstein; or, The Modern Prometheus” av Mary Shelly (1818)
 • ”The Black Cat” av Edgar Allan Poe (1843)
 • ”The Call of Cthulhu” av H.P. Lovecraft (1928)

ghostli

3 Nervpirrande Verk av Dean Koontz

 1. ”Kritikern” (2009)
 2. ”Ansiktet” (2003)
 3. ”Psykopaten” (1996)

3 Kusliga Verk av Stephen King

 • ”Jurkyrkogården” (1983)
 • ”Varsel” (1977)
 • ”Det” (1986)

fantasylibrary

3 Spektakulära Noveller av H.P. Lovecraft

 1. ”The Cats of Ulthar” (1920)
 2. ”The Statement of Randolph Carter” (1919)
 3. ”The Thing on the Doorstep” (1933)

3 Finurliga Historier av Edgar Allan Poe

 • ”The Raven” (1845)
 • ”The Tell-Tale Heart” (1843)
 • ”The Masque of the Red Death” (1842)

library

Och med den sista Halloweenspecial-delen skriven önskar jag er alla en riktigt läskig Halloween-helg! 😀

Med vänlig hälsning

eder egen skräckbloggare Vicky von Demoness

books

 

 

3 svar till “Halloweenspecial Del 3 – Skräcklitteratur!”

 1. Jag läser alldeles för lite böcker och litteratur i allmänhet, men jag har försökt öva upp min förmåga senaste två månaderna och det har börjat arta sig nu. Har läst två och en halv bok, jämfört med dom kanske åtta senaste åren dessförinnan som bestod av cirka en läst bok och en rad där jag fastnat en kort bit in. Är urusel på att ens lyckas ta mig ann noveller eller ljudböcker trots att det blir enklare då. Men är något särskilt med att läsa med ögonen, för orden går in på ett annat sätt och tempot blir helt eget, med utrymme för att måla upp miljöer och händelser i huvudet på ett helt annat sätt.

  Trots min tröghet har jag luskat fram författarstilar jag gillar extra mycket och Edgar Allan Poe är en av mina favoriter.

  • Glad att du fortsätter försöka sätta igång läsandet och Edgar Allan Poe är en utmärkt författare att börja med 🙂 Det varierar här hur mycket jag läser men jag läser oftast en roman per månad, ibland mer, om man räknar bort mitt pluggande 🙂 Igår läste jag ut två böcker så är lite extra ambitiös nu runt höstens mysiga stämning då man gärna sitter inne under pälsfilten med en massa böcker!

 2. Varsågod! Ja, folk brukar gilla antingen Koontz eller King vad jag märkt, sällsynt att gilla båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: