The Possession

the-possession-2012

Demonskräckis från 2012. En flicka köper ett tjusigt antikt smyckeskrin på en loppis och tar med det överallt. Vad hon inte vet är att i den döljer sig en uråldrig ondskefull demon..

Handling Imdb: ”A young girl buys an antique box at a yard sale, unaware that inside the collectible lives a malicious ancient spirit. The girl’s father teams with his ex-wife to find a way to end the curse upon their child.”

Faktiskt en skrämmande ny skräckfilm! Bra dramaturgi, intressanta fylliga bakgrundsfakta, bra skådisar och bra effekter. Natasha Calis som spelar den besatta Em är stjärnan som lyser starkast här. Hon spelar upp hela registret, sin unga ålder till trots! Jeffrey Dean Morgan är superb som hennes oroliga far. Han visar sig i en lite mer annorlunda roll här, lite mer vardagspappa som desperat tar tag i en ohållbar situation och han gör det otroligt bra med fantastisk inlevelse. Resterande roller är också bra men dem två har mest scen-tid och utnyttjar den väl.

Här får vi också möta judiska rabbiner och se hur dem driver ut demoner. Otroligt intressant upplevelse faktiskt. Och annorlunda, vi brukar annars bara få se katolska präster i dessa demonutdrivnings-situationer. Specialeffekterna är bra, krypande och bra. Visst, emellanåt är det ju något för mycket men det är alltid en svår balans mellan CGI och IRL. Det är dock i stort mycket bra ändå. Effekterna ger den önskade effekten, då och då är det till och med obehagligt.. Hoppade till flera gånger!

Jag har inga större klagomål förutom att detta med demonutdrivning är ett alltför välanvänt tema i skräck. För mig är den bästa i denna undergenre ”Exorcisten” från 1973 givetvis. Men denna ”The Possession” är helt klart en utav de bättre nyare utdrivningarna jag sett.

Något för dig som gillar demoner, rabbiner och hårresande specialeffekter. En bra demonskräckis!

3,5 antika skrin av 5

7441

pnkvuht

posss

the-p

2 svar till “The Possession”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: