Fear, Inc.

fear_inc

Skräckkomedi från 2016. Ett skräck-fan med vänner beställer en skräck-upplevelse av ett högst suspekt företag. Frågan är i slutändan: vad är på riktigt och vad är fake?

Handling Imdb: ”A horror junkie and his friends sign up with a company that brings their customer’s greatest fears to life.

Den här filmen har helt klart filmen ”The Game” (från 1997) som sin förebild, filmen till och med nämns i dialogen kring hur de ska göra med mördaren som står utanför dörren. Men ”Fear, Inc.” misslyckas med både hyllning av ”The Game” och sin plot-twist. Jag går nu in på varför.

Produktionen är bra, typisk hollywood så. Men skådisarna är tramsiga, det är en hel tonårs-nivå på hela humorn i filmen. Ni vet den där banala kiss och knark-humorn som ibland kan platsa i vissa komedier men inte i denna skräckkomedi som är tänkt att hylla skräckfilm i allmänhet men mest filmen ”The Game”. Det blir en parodi och tyvärr en dålig sådan. En konstant velighet kring om terrorn är på riktigt eller en lek sabbar hela spänningen till den gräns att man inte bryr sig längre efter halva filmen ungefär.  Men visst, vissa småroliga scener finns. Leken där de ska gissa vilken skräckfilm det är baserat på en eller två repliker bara. Eller när de är i ett funhouse och kommer över dålig rekvisita kring förbannelser samt träffar på en skum kille som lämnar visitkortet till sitt skumma företag Fear, Inc. Men efter de scenerna tar humorn slut och allt blir bara banalt.

Det finns referenser till filmer som Fredag den 13:de, Terror på Elm Street, Saw och även till avsnittet The red wedding i ”Game of thrones” m.m. Men referenserna känns mer som sagt som parodier än hyllningar. Och som om inte det var nog så slutar filmen hemskt platt också, de tog den lätta vägen ut tyvärr. Men vid det läget så bryr man sig inte heller kring vad som händer huvudrollerna. Så nej, ingen tillfredsställande film alls för mig. Rörigt manus, bra produktion, barnslig humor, dåliga parodier är vad filmen innehåller. De försökte göra något annorlunda, men det blev tyvärr bara soppa av alltihop. Trailern var lovande och idén kul, men filmen: nej.

En film för dig som gillar parodier på skräckfilm, lättsmält underhållning och har låga förväntningar. Men det finns bättre film därute, believe me!

2 maskerade mördare av 5

fearinc_

jafear

fearinc

fear-inc-horror

fear

fear-inc-ben-in-chair

fear-inc_

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: