The Nun

Demonskräckis från 2018. En präst med ett förflutet undersöker ett fall kring en mystiskt avliden nunna i Rumänien och nystar upp något mer ont än han någonsin kunnat ana.

Handling Imdb: ”A priest with a haunted past and a novice on the threshold of her final vows are sent by the Vatican to investigate the death of a young nun in Romania and confront a malevolent force in the form of a demonic nun.”

Upptagen av studier och livet (men inte glömt er fina skräckfans, märk väl! ❤ ) återvänder jag nu med en ny recension på denna The Nun, en till film som tillhör The Conjuring-universumet. Och såg fram emot den, hade sett trailern och var rätt taggad på den. Och nog var den hyfsad, inte dålig, inte superbra men ändå hyfsad. Jag gillar kyrkor, präster, och hela ond nunna-konceptet så scenografin samt idén gick hem direkt. Själva grundhistorien kanske var något begränsad dock, man lade mycket hopp åt att allt skulle bli supercoolt när nunnan visade sig. Men det var lite tvärtom, historien var som mest spännande när man pratade om nunnan och uppbyggnaden till när man väl såg henne. Och cgi:n var något bristande tyckte jag. Men trots det så var karaktärerna ändå lagom roande och miljön riktigt fin så jag kände mig trots allt underhållen. Faktiskt. Men det finns bättre filmer i Conjuring-universumet! Dock helt ok tidsfördriv ändå tyckte jag 🙂

Något för dig som gillar Conjuring-filmerna, kyrkor, demoner och nunnor. Sevärd tyckte jag 🙂

3 demon-nunnor av 5

 

4 svar till “The Nun”

 1. Välkommen tillbaka! 🙂

  Men…ajajaj…jag hade verkligen förhoppningar på den här, efter nunnans lilla gästspel i Conjuring 2….men åhhhh vad uselt detta blev. Yaak! Manuset var verkligen av toapappersklass…
  Nunnan avnjuts nog bäst i små doser trots allt… 😉

  • Hej och tack! 🙂

   Ja jag hade förhoppningar också men det föll lite platt! Men miljöerna gjorde att jag såg klart den iaf 🙂 Just nunnan var det sämsta i filmen när hon ju skulle vara det bästa och då har man misslyckats lite kan man ju lugnt säga 😉 Men den var ändå småroande tyckte jag 😄

 2. Jag gillar Conjuring-filmerna, kyrkor, demoner och nunnor men inte denna film. Fram till kyrkogårdsscenen var film ganska bra sedan föll den rejält.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: