Renfield

Skräckkomedi från 2023. Renfield, Dracula’s evige slav, längtar till ett eget liv bort från Dracula och börjar hitta hopp hos en terapigrupp han besöker.

Handling Imdb: ”Renfield, Dracula’s henchman and inmate at the lunatic asylum for decades, longs for a life away from the Count, his various demands, and all of the bloodshed that comes with them.

Efter en längre paus är jag tillbaka igen. Lång svacka i måendet samt idétorka är anledningar till den längre pausen. Men jag har börjat återfå skräckintresset igen och det känns kul igen, tack vare vänner och deras stöd och pepp ❤ Det har däremot funnits så få nya skräckisar som jag ens har velat se men när jag fick reda på att denna ”Renfield” var i görningen och att Nicolas Cage skulle spela Dracula med Nicholas Hoult som Renfield blev jag direkt nyfiken. Stort fan av båda skådisarna. Och jag blev inte besviken. Vilken skräckfest!

Renfield går till en stödgrupp för personer som är fast i ett giftigt förhållande med narcissister och börjar tänka att det ju visst finns ett liv utanför Dracula’s regler och tyranniska styrande. Han får stöd av de andra i gruppen och börjar skapa sig ett eget liv. Ett liv i färger istället för svart och vitt. Att göra gott istället för ont. Att uppvakta en tjej som verkar gilla honom för den han är. Men.. Dracula hittar honom och de måste göra upp once and for all om vem som egentligen bestämmer..

Filmen börjar med att man gjort om scener ur originalfilmen ”Dracula” (1931) med Bela Lugosi, men med Hoult och Cage istället för originalskådisarna och det ser onekligen roligt ut. För att visa en summering och flashback av hur de träffades och hur deras relation sett ut genom åren. Dracula som enväldig härskare och Renfield som dennes evige slav. Istället för att ta den seriösa tonen får vi här en stor komisk ton direkt där Renfield börjar prata om sina tankar kring Dracula och terapigruppen och man börjar dra på läppen direkt 😀 Fantastiskt roliga dialoger mellan Dracula och Renfield, Cage och Hoult har en riktigt rolig kemi som sprakar goa gnistor. Och polisen som kommer in, Rebecca som spelas av Awkwafina, gör en grymt festlig biroll som Renfields kärleksintresse och som den som hjälper Renfield att slå tillbaka. Det finns även en hel del köttiga gore-scener till och med som sätter pricken över i:et i denna otippade skräckskrattfest. Unik idé att de gjort historien som en symbolisk handling att Renfield ska fighta sig ur sitt giftiga förhållande och bli fri så att man har dels den roande klassiska Dracula-historien och dels den viktiga historien om att frigöra sig från ondska 🙂 Kul grej! Och det funkar så bra, faktiskt. Cage är guld, Hoult är guld, Awkwafina är guld. Hela filmen är som en hel feelgoodskräckkomedi rent utav. En glad överraskning och jag rekommenderar den varmt till alla som behöver muntras upp. Den gjorde tricket för mig ❤

En film för dig som diggar Dracula och Nicolas Cage. Mycket sevärd 🙂

7 pastellfärgade Renfield-tröjor av 10

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: