The Witches

w

En film om Roald Dahls berättelse ”Häxorna” med Jim Henson som skapare av kreaturer och Anjelica Huston i huvudrollen som Grand High Witch Eva Ernst kan inte gå fel. En briljant horribelt söt skräckis för en yngre publik och för de som gillar sagovärldar av den mörkare sorten 🙂

Handling Imdb: ”A young boy stumbles onto a witch convention and must stop them, even after he has been turned into a mouse.”

Stort häxmöte sker på ett hotell kring hur man ska eliminera alla hemska barn som är det häxor avskyr allra mest. En plan formas om hur dem med en magisk dryck kan förvandla barn till små möss! På samma hotell bor pojken Luke med sin mormor och råkar höra häxmötet, blir upptäckt och förvandlas till mus. Liksom blir hans kompis Bruno. Uppdraget blir att försöka stoppa häxorna, oavsett form av skepnad.

Jim Henson har återigen lyckats skapa en underbart läskig häxa i Eva Ernst, The Grand High Witch. Den långa näsan, de långa ådriga fingrarna och de små fjunen över hela kroppen och puckelryggen! Precis så hemsk som en häxa ska vara 🙂 Hade velat se den halloween-fest som Jim Henson hade kunnat arrangera, det hade varit något att se! Förvandlingen till möss är också otroligt bra och utan massa specialeffekter som känns oäkta. Anjelica Huston gör en passande tysk accent som läskig häxa och de talande mössen Luke & Bruno blir, är sockersöta 🙂

En underbar mörk sagoaktig värld i modern tid med läskiga häxor, talande söta möss och en kamp mellan gott & ont gör denna film till en klockren film en söndagseftermiddag för yngre och vanliga sagoälskande individer. Se den! Från 1990.

4 magiska möss av 5

 

witches

w2

wmice

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: