Dolt under ytan

dolt_under_ytan

Originaltiteln här är What lies beneath men här funkar Dolt under ytan bra också. Den täcker vad den handlar om. Samma regissör som till ”Döden klär henne” och det är ett gott tecken. Robert Zemeckis bevisar sin briljans igen.

Handling: Frun till en universitetsforskare inom medicin tror att deras hus är hemsökt av ett spöke. Antingen det eller att hon håller på att bli galen..

Från år 2000. Michelle Pfeiffer spelar den uppskrämda frun Claire och hon gör det otroligt bra. Allt ifrån de uppspärrade ögonen till skriken till gestaltandet av smärta. Hon kan det här. Harrison Ford är också bra i sin roll som beskyddande vs skrämmande man. En spänning byggs sakta upp såsom det ska göras i en skräckfilm. Det är väldigt lugnt i en scen för att sedan dåna till högt i nästa. Man sitter på helspänn hela filmen igenom och då snackar vi ändå två timmars tid. Jättefin lantmiljö också. Allt från den närbelägna sjön till det mäktiga huset till den vackra trädgården. Miranda Otto gör en bra biroll här, även känd som fina ”Eowyn” från ”Lord of the rings”. Ett ouija board gör även en bra biroll här, otroligt fint hantverk det och bidrar mycket till den spännande stämningen. Vill du ha en stämningsfull, spännande spökfilm så är det här filmen för dig. Jag har sett den många gånger och tycker fortfarande att den är precis lika bra som första gången jag såg den. Mycket vackra miljöer, mycket spänning, en del spökerier, lite ouija board och en Michelle Pfeiffer i sitt esse.

5 snöflingor av 5

 

Ett svar till “Dolt under ytan”

  1. Håller verkligen med om Pfeiffer, hon är väldigt bra. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om Ford, i alla fall mot slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: