Pig Hunt

Pighunt

Originaltiteln är Pig Hunt men av någon anledning får den heta Weekend Hunt i Sverige. En sämre titel tycker jag. Pig Hunt beskriver ju mest vad den handlar om. Så här har vi en film som kunde varit en film men som inte blev en film. Om ni förstår hur jag menar. Jag ska förklara.

Handling: Ett gäng stadsbor åker ut till avlägsen skog på uppdraget att jaga vildsvin. Men dem träffar på hinder. Rednecks och en mordisk mystisk hippiekult står i vägen för dem. Dessutom går det ett rykte om ett gigantiskt jättevildsvin som vill slita alla i stycken..

Från år 2008. Den börjar hemskt. Dålig dialog, mycket mansgrisighet ( ironin med titeln, jag vet) och mycket dålig oträffande humor. En bunt killar och en tjej åker ut till skogen. Tjejen är en killes flickvän. Hon är också den i gruppen som är bäst på skjutvapen får de reda på sen. Där har vi ju lite girlpower men det räcker inte när handlingen är så fattig. Okända skådisar som knappt kan skådespela tyvärr. Rednecks ska ju göras som Norman Reedus gör det i ”The Walking Dead” och inte på annat sätt. Kan man inte det, lägg ner det. Man får inte se jättevildsvinet förrän mot slutet, bra metod men de är inte bra på att bygga upp spänningen förrän vi kommer till hippiekulten. Där lade de lite mer pengar märkte man. Massa dekorerade vattenpipor, fina magdanskläder på kvinnorna och alla är topless, förstås. Så där lär de ha lagt en del löner så att säga. Men det känns där som att det blev en helt ny film, inte bra. Och så kommer vi fram till jättevildsvinet som är bra gjord faktiskt, för att vara i en b-film. Den är inte digitalt animerad som till exempel Yoda i de nyaste ”Star Wars”-filmerna, vilket var kasst i övrigt. Vildsvinet är ”hemmagjord” som jag brukar säga, gjord som en figur som är på plats som man kan ta på. Och bra gjord ja. Så de har lagt pengarna på hippiekulten och jättevildsvinet men that’s it.

Det hade kunnat bli en bättre film. Hur? Let me tell you.

De hade kunnat ta bättre skådisar, bra amatörskådisar finns. Exempel: ”Switchblade romance” m.m. Ett bättre manus borde ha skrivits där man bygger upp spänningen steg för steg och fixar en bättre humor i dialogen. Ta in en komiker för att hjälpa eller nåt! Utveckla historien kring hippiekulten, varför är dem där, exakt hur fångade de in besten och varför lever dem och gör de som dem gör. Låt kvinnan (som ju hade god vapenkunskap) vara hjälten. Lite mer kamp på slutet och lite mäktigare. Poff! Där har du en bra skräckfilm! Det bådade ju så gott när man såg taglinen: ”Death walks on all four” och jag tänkte: ”Jättevildsvin som dödar, rednecks, hippies! Låter kul och som något man inte sett mycket av innan! Sign me up! Vill se!” Men den föll pladask, tyvärr. Too bad säger jag. För det kunde blivit en bra film.

Extremt mycket dumhet, mycket rednecks, en del hippies, en del naket och ett bra gjort jättevildsvin.

1 snöflinga av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: