Udda Halloween-filmer

IMG_0204

På Halloween brukar jag se klassiska och en del oklassiska verk som Exorcisten, Halloween 1, Dracula, The Wolf man, Trick r Treat, H20, Död Snö och de är alla briljanta på sina sätt men jag har redan skrivit om många av dem redan så jag tänkte här istället tipsa om lite mer udda skräckisar till Halloween-högtiden.

 1. Halloween 2 (1981) – För att den är precis lika bra som ettan, kanske nästan bättre! Jamie Lee Curtis är med, Michael Myers är stark och tyst som han ska vara. Det är del 2 av samma halloween-natt som utspelades i ettan. Masker, sjuksköterskor, höst och en utmärkt Donald Pleasence.
 2. Practical Magic (1998) – Underbart halloweenhöstigt om två häxsystrar och hur dem försöker städa upp ett olycksaligt dödsfall plus en massa härlig magi, ritualer, svart humor och en fin kärlekshistoria. Underskattad film!
 3. Addams Family Values (1993) – En udda klassiker från 90-talet om härliga Familjen Addams och deras förskräckliga liv! Uncle Fester hittar kärleken i en märklig barnflicka. Wednesday och Pugsley åker på sommarläger och hatar det.. på ett dåligt sätt, men dem gör det bästa utav det på bästa Addams-sätt! Anjelica Huston är underbar som Morticia och Christina Ricci supersöt som Wednesday. Christopher Lloyd är klockren som Fester!
 4. Razor Blade Smile (1998) – Det här är en dold skattgömma som jag såg på min första halloween i min första lägenhet! Efter den kvällen hade jag letat i flera år efter denna film till min samling och hittade den äntligen för något år sedan på scifi-mässan! Den här filmen plus The Crow var två inspirationsfilmer för mig och var dem som introducerade mig för goth-kulturen och där har jag varit fast sen dess 🙂 Denna filmen är fylld av lack, latex, sex, mord, våld, vampyrer, brittiska dialekter, vackra vapen och en del svart humor och mycket mer. En udda, snygg och kul vampyr-film alltså med en underskön brittisk vampyrdam i huvudrollen. Missa inte denna!
 5. Once Bitten (1985) – En sockersöt skräckkomedi med en mycket ung Jim Carrey i huvudrollen! Han blir incharmad av en vampyrkvinna och trubbel uppstår när han blir biten, går han att rädda eller är det kört? Lauren Hutton spelar bra som tuff vampyrgrevinna och Jim Carrey är så söt i sin vampyr-look! Carrey och hans polare är så härligt nördiga och dans-scenerna är så roliga! Låt er charmas av denna söta film!
 6. Fear (1996) – En skräckfilm om en rik helylletjej i förorten som träffar en outsider-kille och blir kär. Problemen dyker upp dock när hon får reda på att hon dejtar en fullblodig psykopat. Mark Wahlberg är bra som skräckinjagande David och Reese Witherspoon som helylletjejen Nicole. Mycket av filmen utspelas natte-tid och man får en go mysskräckis-känsla av den. Precis lagom udda till en halloweenkväll likaså till en vanlig höstkväll.

5 svar till “Udda Halloween-filmer”

 1. Håhå!
  Lite fler tips såhär när det lackar mot Halloween! Trevligt! Halloween nr 2 har man ju sett ett par gånger, men den kan ju helt klart få slinka ned om det är så…fast nr 1 är galet mycket bättre förstås!! 😉

  Razor Blade…har jag icke sett, men TROTS dessa vampyrer (igen!) känns den lite småintressant! 🙂
  Jag noterar som tips!

  • Vad kul att det gillas! 🙂 Ja, Halloween 1 och 2 är bra! Ettan är en favvo men gillar tvåan me 🙂

   Jag är också inget fan alls av vampyrer, uttröttat väsen, men just denna och några få till filmer är guldklimpar och bör ses! 🙂 Kolla in Razor Blade Kiss, den är guld!

 2. Halloween 2 is a great and underrated Movie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: