The Last Word av Taylor Adams

Skräcklitteratur från 2023. Efter att Emma skrivit en dålig recension online om skräckförfattaren H.G. Kane’s senaste verk börjar otrevligheter hända och hon tror att författaren stalkar henne som straff för recensionen.

Emma Carpenter bor i en isolerad stuga med sin hund och bara en granne, gubben Deek, som hon aldrig träffat. Men de gamear ihop lite då och då och skriver lite i chatten till spelet. Emma läser mycket e-böcker och efter att hon läst ut en bok av H.G. Kane skriver hon en usel recension om den online. Kane mailar henne direkt att hon ska ta bort recensionen men hon vägrar för att alla ska få tycka som dem vill. Efter det märker hon udda ljud i huset och plötsligt dyker någon med mask och hatt upp utanför hennes dörr…

En intressant och fartfylld bok om en kvinnas överlevnad. Man tar upp sorgbearbetning efter förlorad familjemedlem, ångestproblematik, ensamhet, svårigheter att kommunicera/vara social samt rädsla för den som stalkar hennes hus. Det är väldigt spännande och mycket action med bra plottwists. Slutet är jag nöjd med också. Utan att skriva något som spoilar. Men vissa partier är rätt utdragna och boken hade vunnit mer på att vara kortare. Man överförklarar mycket i för långa scener ibland och tar för snabba vändningar emellanåt. Så det är ett rörigt tempo emellanåt. Men en engagerande historia ändå som sätter en på helspänn. Jag påminns lite av filmen ”Hush” från 2016, otroligt bra film. Och den filmen är bättre än denna bok. Men boken är bra i stort ändå. De röriga partierna drar ner betyget en del bara.

Det som också är intressant är H.G. Kanes synvinkel kring hur han skriver skräckböcker, hur han ser sig som hjälten samt mördaren i sina böcker och hur obetydelsefulla offrena är för honom, hur han föredrar att mörda o.s.v. Unik inblick i ett narcissistiskt tankesätt. Och det väcker frågan: mördar han på riktigt? Och sedan skriver om morden? Eller är det på låtsas? Så förutom en bok om överlevnad är det också en bok om böcker samt narcissism. Även intresseväckande med grannen Deeks historia.

I stort en spännande och underhållande typ av survivalhorror-story med en bra och tuff final girl.

En bok för dig som gillar survivalhorror samt book about books. Läsvärt!

6 tuffa final girls av 10

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.