The Pyramid

The_Pyramid

Ny skräckis om pyramider, Egypten, historia, arkeologi och mystiska kreaturer inuti en instängd pyramidgrav. Bra filmrecept med många saker jag gillar och den är hyfsad ändå.

Handling Imdb: ”An archaeological team attempts to unlock the secrets of a lost pyramid only to find themselves hunted by an insidious creature.”

Receptet på denna film var utmärkt och riktigt intressant var det med bakgrundshistorier om hieroglyfer, gudar, katter och hur allt hör ihop. Kul också med mer okända skådisar så man kan fokusera mer på historien. Bra spänningsuppbyggnad, intressant filmat med halvskakande kamera, ger en god realism till det hela. Och mycket ser bra ut i pyramiden m.m.

Det finns ett ”men” dock. Men; de skulle ha jobbat mer på själva varelsen. Med dagens teknik och talanger kunde man ha gjort en bättre varelse. Nu var det helt ok datagjort, en bra blueprint för något som kan bli riktigt bra, men den hade större potential att bli ännu bättre. Kanske var budgeten i vägen för detta eller att de inte hittat rätt folk bakom. Hade dem anlitat mannen bakom kreaturerna i ”Late Phases” så hade detta blivit fantastiskt. Men som läget är nu är det helt ok, medelbetyg på varelsen och det drar ner betyget på filmen också tyvärr. I stort en bra film men kreaturen skulle jobbats lite mer på och då hade filmen fått en fyra men i nuläget blir det en trea. Den är dock sevärd ändå, riktigt intressant. Inte så läskig men otroligt intressant för oss historie/arkeologinördar 🙂 Från 2014.

3 pyramider av 5

tp

20121001_Site_ouarzazate_3212.CR2

creature

tpp

tppp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: